Εσωτερική ακινησία

2017-11-28T11:49:41+00:00 Νοέμβριος 20, 2017|

Η ζωή είναι γεμάτη ευκαιρίες για όσους έχουν διαυγή νου να τις αντιληφθούν. Όταν ο νους είναι μονίμως αναστατωμένος και ο άνθρωπος παραδίνεται στην ατέλειωτη μουρμούρα του, χάνει συγχρονικότητες που θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν σημαντικά.

Η εσωτερική ακινησία είναι σαν ένα πουλί που στέκεται στο κλαδί: θα κινηθεί μόνο όταν χρειαστεί. Έτσι είναι και ο νους. Η φυσική του κατάσταση είναι η σιωπή καθώς μέσα από εκεί είναι δυνατό να ακούσει το Σύμπαν. Η σιωπή είναι γεμάτη πληροφόρηση και ενέργεια και δεν έχει να κάνει με τις λέξεις που ακούμε στο νου μας. Απλά νιώθουμε την ενέργεια και το σώμα τις μεταφράζει σε λέξεις ή πράξεις. Σε αυτή την κατάσταση ο νους υπερβαίνεται και η αντίληψη διευρύνεται.

Μέσα από την εσωτερική σιωπή γεννιούνται ιδέες, αναπτύσσονται ταλέντα και το αποτέλεσμα είναι ευεργετικό για τον άνθρωπο αλλά και για τον κόσμο. Η εσωτερική ακινησία δεν έχει να κάνει με την αδράνεια ή την παθητικότητα αλλά με την παράδοση και την εγρήγορση. Ο άνθρωπος συντονίζεται σε μιαν άλλη συχνότητα και είναι σε φάση να βιώνει τη ζωή από μια υπερβατική κατάσταση.

Ακόμη κι αν ο άνθρωπος χάσει την ψυχραιμία του ή θυμώσει ή στενοχωρηθεί για κάτι, έχει πλήρη επίγνωση πως όλα αυτά είναι δραστηριότητες που ανήκουν στο σώμα και μόνο: δεν ταυτίζεται με όλα αυτά. Με τον ίδιο τρόπο που το σώμα θα πάει στην τουαλέτα έτσι θα εκδηλώσει και διάφορα συναισθήματα, με τα οποία δεν ταυτίζεται μαζί τους.

Και όσο περισσότερο παραδίνεται στην εσωτερική ακινησία, τόσο οι αντιδράσεις του σώματος γίνονται πιο ήρεμες. Με αυτό τον τρόπο δεν σωματοποιεί συναισθήματα και σκέψεις και η σχέση του με τον φυσικό κόσμο αλλάζει.

Με αγάπη,
Έλενα

Η Έλενα γράφει καθημερινά άρθρα που φιλοξενούνται στην προσωπική της ιστοσελίδα εδώ.

Ποια είναι η Έλενα Έρα
«Η ζωή και η δουλειά μου είναι αφιερωμένη στην εσωτερική αφύπνιση και την ενίσχυση του συλλογικού ασυνείδητου με φως”.
Το ταξίδι της ως συγγραφέας, καλλιτέχνης και μητέρα την έχει μετατρέψει σε έναν αλχημιστή της ζωής. Οι αλχημιστές της ζωής γνωρίζουν πως η δύναμη για αλλαγή βρίσκεται μέσα τους. Μέσα από το γράψιμο, το Spiritual Coaching και την τέχνη, προσφέρει αυτή τη γνώση σε όσους επιθυμούν να τη αποκτήσουν. Περισσότερα για τη ζωή της εδώ.

Send this to a friend